Van Fossiel Naar Schoon In 2030

0
Gepubliceerd op 8 mei 2017

Volledig fossielvrij in 2030, dat is het doel van de Nationale Energiecommissie​. Volgens Ruud Koornstra​ moet én kan Nederland wereldkampioen schone energie worden. Tijd voor actie. Pleidooi voor een Nationale Energiecommissie.

We putten de aarde uit voor onze energievoorziening. We vervuilen de planeet en de lucht. Met alle gevolgen van dien. Daarnaast raken fossiele brandstoffen domweg op.  De urgentie is enorm om de transitie naar andere, schonere vormen van energie te versnellen. En er zijn al fantastische voorbeelden waar dat lukt.

Wil je meer weten? Klik hier op Nationale Energiecommissie

Bron: Maatschapwij.nu

Nederland kan mooier en beter! Onderwijs moet aansluiten op de eisen van de tijd, zorg moet veel meer maatwerk worden, de economie moet bijdragen aan een betere wereld in plaats van de planeet te verwoesten en de kloven in onze samenleving moeten kleiner worden, niet groter. Er ligt geen blauwdruk klaar en naar anderen wijzen helpt niet. We moeten het zelf doen, samen. Er is veel om je zorgen over te maken, maar er gebeurt ook al heel veel om de maatschappij te verbeteren. MaatschapWij maakt dat zichtbaar. Door gewone mensen en bijzondere initiatieven in de spotlight te zetten, successen te vieren en jou te inspireren ook in actie te komen. Deel mee, denk mee, doe mee!

MaatschapWij is een beweging van steeds meer mensen die positieve verandering willen helpen versnellen, door samen te werken aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen en vraagstukken van deze tijd. MaatschapWij heeft geen politiek of winstoogmerk en wordt gefinancierd vanuit De Publieke Zaak.

 

Share.

Comments are closed.