#9 Oproep onder de Gemeenschappelijke Huisartsen Gooi en Omstreken

0

Mantelzorgers zijn zich vaak pas (te) laat bewust van de zwaarte van hun rol en vragen te weinig hulp. De Gemeenten Hilversum en Gooise Meren erkennen die stille zorg en belasting van de mantelzorgers en zijn daarom gestart met de pilot: “Mantelzorgreis”. De nadruk ligt op het inzetten van de eigen sociale kring en buurtgenoten.

De “meedenkers” van MEE-UGV en Vivium staan klaar om samen met de mantelzorger te kijken hoe zij op een efficiënte en duurzame manier hun eigen sociale kring kunnen betrekken of hun sociale netwerk kunnen uitbreiden. Praktisch en hands-on zodat de mantelzorger zich ook echt geholpen weet.

Herkent u de druk bij mantelzorgers en wilt u hen de kans geven om zelf de regie op hun leven te houden? Wilt u één van de huisartsen zijn die meedenkt in het verminderen van die druk? Dan kunt u hen attenderen op ons project.

Wij hebben materialen en meedenkers beschikbaar om de mantelzorgers hierin te ondersteunen.  Ziet u hier ruimte voor in uw dagelijkse praktijk? Neem contact met ons op, dan stemmen we af hoe we dit praktisch kunnen invullen.

 

Share.

Comments are closed.