Security & Compliance Officer NEN7510-2017 | ISO27001-2013 | AVG

0

SDB Groep: Zorgvernieuwing voor de beste zorg.

Sinds 1 september 2017 ben ik Security & Compliance Officer binnen de Analytics tak van SDB Groep (voorheen Reports BV). Dit doe ik 50% van mijn tijd. Binnen mijn verantwoordelijkheid vallen de certificeringen voor informatiebeveiliging in de zorg: NEN7510-2017, ISO27001-2013, privacy & AVG met de daarbij behorende verwerkersovereenkomsten en verbeterprogramma’s.

SDB Groep Analytics: Data uit alle bronnen slim bij elkaar brengen
De kans is heel groot dat je verschillende administratieve systemen en zorgprogramma’s gebruikt om gegevens vast te leggen en bewaren. Om datagedreven te kunnen sturen is het zaak deze gegevens op één centrale plek te krijgen waar je altijd veilig bij kunt. Dat hoef je niet zelf te doen. Met SDB Analytics koppelen we makkelijk alle databronnen die jouw zorgorganisatie gebruikt. Dat doen we met slimme ‘connectoren’ en binnen een dag regelen we dat. En is er nog geen automatische stekker voor het pakket waar jouw zorgorganisatie mee werkt? Dan zorgen we dat deze er komt.

Zo kun je de gegevens uit alle SDB Groep producten koppelen, maar ontsluiten we ook net zo makkelijk data uit bijvoorbeeld AFAS, BergOp, Bomas, Care4, Exact, InPlanning, Monaco, ONS, PlanCare, USER en Ysis. Zo staan alle gegevens op één plek en kijkt iedereen naar dezelfde informatie.

Werkveld Informatiebeveiliging in de zorg:

Verantwoordelijk voor de risico-inventarisatie, opstelling en uitvoering van de audit agenda, voorbereiding en begeleiding van de externe audits, contextanalyse, directiebeoordeling, beheer van de NEN/ISO omgeving, herinrichting NEN/ISO programma organisatie, borging kennis rondom informatiebeveiliging, Initiator/programmamanager rondom verbeterprocessen bedrijfsbreed.

Succesvol afgeronde certificeringsaudits door Lloyds:

  • Januari 2018: Surveillance 1
  • Januari 2019: Focusbezoek & gereed voor hercertificering 2020
  • Mei 2019: Transitie audit NEN7510:2011 naar NEN7510:2017
  • December 2019: Hercertificering ISO27001:2013 & NEN7510-2017

Visie SDB Groep

Wij geloven dat de zorgorganisatie in een continu veranderende omgeving efficiënt en plezierig kan werken. Met onze innovatieve en gebruikersvriendelijke software en services rondom medewerkers en cliënten maken wij handen vrij zodat de cliënt alle aandacht krijgt. Het geven van de beste zorg aan de cliënt. Daar gaat het om!

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en levert SDB Groep innovatieve en specialistische ICT-oplossingen voor de zorgsector. Met meer dan 120 medewerkers hebben wij als gezamenlijk doel om de zorgmedewerker in staat te stellen de beste zorg aan de cliënt te geven.

SDB Groep levert innovatieve SaaS oplossingen die klanten gebruiken om HR, salarisadministratie en personeelsplanning processen te automatiseren, alsmede een gebruiksvriendelijk en multifunctioneel ECD-product en een Business Intelligence tool. Uitstekende oplossingen die door meer dan 500 klanten worden gebruikt. Door het brede portfolio van oplossingen die wij kunnen integreren, zijn wij de enige partij in de zorg die een full-suite SaaS oplossing met BI en Analytics toepassingen kan bieden.

Al onze medewerkers hebben hart voor de zorg en affiniteit met de zorgsector. Dit is onderdeel van ons DNA en onze kernwaarden. De combinatie met onze uitstekende producten zorgt ervoor dat wij ons onderscheiden van de concurrentie. We hebben vier kantoren verspreid over Nederland, zodat we lokaal goed vertegenwoordigd zijn.

Voor meer informatie over de dienstverlening van SDB Groep,  check hier de site van SDB Groep en/of neem contact met mij op via: 06-53 64 55 86 | E-mail: astrid@doendenken.net.

Per 15 april 2019 gaat Reports verder als onderdeel van SDB Groep, Analytics. SDB Groep en haar meerderheidsaandeelhouder Main Capital Partners versterken hiermee hun leidende positie binnen de Nederlandse gezondheidszorg markt met de overname van Reports.

 

Share.

Comments are closed.