Certificering NEN7510 PPP-Zorg

0

PPP-zorg is een programma voor zorgverleners om met behulp van directe feedback de teamprestaties te verbeteren. Uitgangspunt is de feedback zoveel mogelijk direct “rond the job” te organiseren. Het zorgteam heeft zelf de regie op het verbeterproces, ondersteund door de PPP-zorg software en desgewenst de PPP-zorg coaching en training.

Het opleiding-en trainings pakket kent naast het standaard introductie pakket een uitgebreid aanbod aan workshops, intervisie bijeenkomsten, trainingen, teamcoaching en individuele coaching.

PPP-zorg software pakket:
Met de vragenmodule kan het team feedback verzamelen van clienten, andere medewerkers of teamleden zelf. De vragenlijst wordt door de organisatie of het team zelf bepaald en ingericht en kan door henzelf flexibel worden gewijzigd, zo vaak je maar wilt. Het is bewust een beknopte vragenlijst, met maximaal 10 ervaringsvragen, naast twee rapportcijfervragen en de Net Promotor Score vraag. De ervaringsvragen zijn visueel weergegeven met zelf te kiezen afbeeldingen of foto’s.  Patiënten vullen de PPP-zorg enquête ‘on the spot’ in, dus hebben we het aantal ervaringsvragen beperkt tot maximaal 9, aangevuld met maximaal 12 ‘feiten of kenmerken’. Dan zijn patiënten binnen 2 minuten klaar. De vragen en antwoorden in de PPP vragen module zijn eenvoudig te wijzigen door de coördinator of het team zelf. Sommige ziekenhuizen kiezen voor een aantal centraal opgelegde ervaringsvragen en een aantal door het team zelf te bepalen. Iedere vraag kan voorzien worden van zijn eigen antwoord categorieën. De resultatenmodule geeft real time inzicht in de ingevoerde antwoorden. De monitor bestaat standaard uit een aantal handige grafieken en geeft snel inzicht in de resultaten per dag of een te selecteren periode. PPP-zorg kan in alle soorten zorginstellingen worden toegepast: ziekenhuizen, ouderenzorg, verpleeghuizen, GGZ, consultatie bureaus, tandartsen, apotheken, huisartsen etc.

Astrid Roesink ondersteunt PPP-Zorg per oktober 2018 bij de totstandkoming van de certificering voor NEN7510, Informatiebeveiliging in de zorg.

     

    Share.

    Comments are closed.