Stress-Alert-System®

0

Wie de achterliggende oorzaak van stress niet begrijpt, lost stress niet op en loopt zichzelf uiteindelijk voorbij. Stress-Alert-System® heeft zich gespecialiseerd in het vroegtijdig signaleren van stressontwikkeling. Met ons periodieke online stressonderzoek ondersteunen wij mens en organisatie bij het bewaken van een gezond stressniveau.

Stress-Alert-System® is een rondom systeem waarbij we mens, organisatie en coach met elkaar verbinden in de strijd tegen stress. Belangrijk ook is dat wij iedereen vrijlaten in de wijze van samenwerking en met wie. Er is op dit moment nog geen vergelijkbare tool gevonden die hetzelfde doet.

De basis wordt gevormd door een halfjaarlijks stressonderzoek dat wij automatisch aanbieden. Hierbij maken wij gebruik van open vragen. Deelnemers staan op deze manier twee keer per jaar stil bij de kwaliteit van hun leven en de keuzes die zij maken. Daarnaast kunnen deelnemers twee keer per jaar op anonieme wijze meedoen met online workshops naar keuze. in deze workshops spiegelen mensen hun persoonlijke problemen en verbeterwensen aan hun vier persoonlijke uitgangspunten. Tegelijkertijd bieden wij uitslagen op teamniveau aan en worden medewerkers op basis van indicatie voorgedragen voor een (preventieve) interventie. Dat alles natuurlijk met inachtneming van de privacy wetgeving.

Kortgezegd:  wij leggen online de basis voor een doorlopend stresspreventiebeleid. Doordat we in staat zijn om stressontwikkeling in een zeer vroeg stadium te herkennen, kunnen we stress voorkomen. Als je je bedenkt dat meer dan 60% van het verzuim stress is en welke kosten dat met zich meebrengt, dan is de rekensom snel gemaakt. Het gebruik van het Stress-Alert-System® levert een aanzienlijke besparing op. Niet alleen voor grote ondernemingen. Ook voor kleinere organisaties en bedrijven met lage verzuimcijfers is Stress-Alert-System® interessant.

Wil je meer weten over Stress-Alert-System® | Informatie ontvangen | In gesprek over stresspreventie binnen je organisatie? Neem dan contact met ons op!

 

    Share.

    Comments are closed.