Coalitiepartner voor WeHelpen in Weesp

0
“WeHelpen maakt helpen en hulp organiseren eenvoudig. Met WeHelpen organiseer je zelf de hulp die je nodig hebt én bied je anderen je hulp aan. Meedoen aan WeHelpen is gratis en voor iedereen “
Als coalitiepartner van WeHelpen helpt DoenDenken de Gemeente Weesp bij het uitrollen van de beweging:

Met de technische implementatie en het online plaatsen van het platform ben je er nog niet. Nee, dan begint het pas. De grote uitdaging schuilt in het mobiliseren, activeren van hulp-aanbieders en hulp-vragers.

Want de hulp-vraag stellen en hulp-organiseren is (soms) gewoon heel erg moeilijk.

WeHelpen is meer dan een platform dat vraag-en aanbod op vrijwillige basis samenbrengt. Het is een beweging, een overtuiging, een noodzaak binnen onze participatiemaatschappij. WeHelpen is een coalitie van lokale partijen zoals (zorg-) organisaties, bedrijfsleven, verenigingen, bewonersinitiatieven, scholen, gemeente, individuen die samenwerken om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, eenzaamheid tegen te gaan, mantelzorgers te ontlasten, vrijwilligers zichtbaar te maken, gewoon elkaar te ondersteunen. In de breedste zin van het woord.

Deze beweging moet in gang gezet en gevoed worden, en dat doet de coalitiepartner in samenwerking met alle betrokken organisaties. Een mooie, verbindende rol die met overtuiging uitgevoerd wordt:

  • het opzetten van een plan van aanpak waarbij samenwerking wordt gezocht tussen diverse lokale zorg-en welzijnsorganisaties, vrijwilligerscentrales, woningcorporaties, etc;
  • het adviseren over het communicatiebeleid en het optimaal inzetten van communicatiemiddelen;
  • genereren van lokale publiciteit en permanente zichtbaarheid binnen de regio;
  • het activeren van de gebruikers op wehelpen.nl die hulp vragen en aanbieden;
  • het leggen van contacten met leden van de coöperatie voor het uitwisselen van best practices.

Wil je ook deel uit maken van deze beweging? Laat mij dat dan weten! We hebben je nodig!

    Share.

    Comments are closed.