Het verhaal achter Mrs.Scrooge

0

Ondertussen ruim 28.000 unieke verlanglijstjes, 2.500 koffiegasten en kerstmagazines verder is het tijd om wat meer over dit leuke label te vertellen:

Het label Mrs.Scrooge is in 2006 opgericht. Het paste binnen de behoefte van Desirée en Astrid aan ondernemerschap, aan projecten realiseren waar mensen blij van worden, hard-werken-met-een-ontspannen-doel-voor-ogen.  We zaten altijd maar in serieuze projecten, met veel denkwerk en het werd tijd om het ‘DOEN-gedeelte’ van DoenDenken vorm te geven. Omdat Desirée op enig moment steeds meer de Politie-organisatie ingezogen werd kon zij het niet langer combineren en heeft gekozen zich daarop te focussen. Ik, Astrid, ben wel verder met het label gegaan en heb het verder ontwikkeld.

Het oorspronkelijke idee: Zelf echt je verlanglijstje kunnen samenstellen uit een groot aanbod aan kleine en grote geschenken, online aangeboden. Begonnen met geschenken en later overgegaan op cadeaukaarten. Beide concepten waren destijds vernieuwend. Binnen het label heb ik later naast geschenken/cadeaukaarten ook nieuwe producten ontwikkeld: zoals kerstmagazines voor en door de medewerkers van het bedrijf. De Xmas-Coffeelounge. En breng ik zelfs de bedrijfsrestaurants van Teva Pharmachemie in kerstsfeer (maar dat is meer een gezelligheidje).

Wat zijn ondertussen de wapenfeiten? Let wel: het is nooit het doel geweest om Mrs.Scrooge uit te laten groeien tot een bedrijf gespecialiseerd in kerst. Het label paste in de behoefte om te verbinden, verrassen en verblijden, parallel aan de andere projecten/initiatieven die gedurende het jaar voorbij komen. Beheersbaar, maar wel met een zeker volume.

  • 28.000 unieke verlanglijstjes ingevuld en naar wens vóór de kerst afgeleverd.
  • Participatiegraad: meer dan 90% van de deelnemers geeft zijn/haar eigen wensenlijstje op
  • Ruim 2.500 gasten hebben we begroet tijdens de Xmas-Coffeelounge.
  • Tot 2 keer toe een prachtig kerstmagazine ontwikkeld voor-en vooral ook door de eigen medewerkers van het bedrijf.
  • Ondertussen hebben ruim 1.500 deze mooie magazines ontvangen als onderdeel van hun
  • Door de jaren heen hebben we voor prachtige en vooral ook leuke klanten mogen werken zoals Port of Amsterdam, Teva Pharmachemie, Ajax, Microsoft, Amsterdam ArenA, diverse gemeentes, et cetera.
Het geheim?

Alle elementen van het proces zijn in eigen beheer. Sales, site ontwikkeling, geschenken aanbod, inkoop, productie, levering, debiteurenbeheer, geen voorraad-en inkooprisico. Zonder externe financiering met altijd gegarandeerde levering vóór de kerst. Werken met betrouwbare leveranciers, niet alleen de grote partijen, maar ook lokale Muidense partners die ieder jaar weer blij zijn met een grote opdracht. Én altijd werken met mensen uit het eigen vertrouwde netwerk, die altijd bereid zijn om dat stapje extra te zetten en vooral met veel plezier meewerken.

Trots?

Jazeker! Het is toch fantastisch om elk jaar weer zoveel mensen blij te maken? Dat men ondertussen ‘verwacht’ dat Mrs.Scrooge weer langskomt. Dat klanten, zoals TevaPharmachemie hun kerstbeleving al sinds 2006 in handen geeft van Mrs.Scrooge en altijd openstaat voor leuke alternatieven. Dat het concept nog steeds bestaat en levenskracht heeft. Tja, trots dus!

Share.

Comments are closed.