#3 Bordjevol: een krachtig initiatief van WeHelpen

0
BordjeVol brengt voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart welke activiteiten energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen kunnen helpen. Een krachtige interventie ontwikkeld door WeHelpen.

Het aantal mantelzorgers in Nederland groeit richting de 4 miljoen mensen. Daarvan ervaart tenminste 10% klachten als gevolg van (zware) overbelasting. Dit heeft brede maatschappelijke gevolgen en impact op zorg, welzijn en werkgevers. Het aantal mantelzorgers in Nederland groeit richting 4 miljoen. Daarvan ervaart tenminste 10% klachten als gevolg van (zware) overbelasting. Dit heeft brede maatschappelijke gevolgen en impact op zorg, welzijn en werkgevers. De druk op mantelzorgers – zeker in langdurige complexe situatie – is enorm. Dit wordt de komende jaren versterkt door demografische ontwikkelingen en ontwikkelingen op gebied van zorg en welzijn. Denk hierbij aan de noodzaak tot meer zelfredzaamheid van mantelzorgers en zorgvragers in combinatie met langer thuis (of in de in eigen omgeving) blijven wonen. Daarbij weten we bijvoorbeeld dat 82% van de mantelzorgers jonger dan 65 is, 43% de belangrijkste verzorger van de zorgvrager, 45% zorgt voor (schoon-) ouders, 83% van de mantelzorgers tussen de 18 en 65 jaar werkzaam is en 11% van heb hun werk minstens wekelijks moet onderbreken door de mantelzorgtaak. Deze en andere cijfers maken de zorgen rondom overbelasting van onze mantelzorgers begrijpelijk.

Wat geeft BordjeVol de mantelzorger?

  • Inzicht De speelkaarten maken de draaglast (soms pijnlijk) duidelijk en concreet. En ook wat er niet meer lukt. Vervolgstappen confronteren met de persoonlijke draagkracht nu en in de toekomst.
  • Inspiratie Wat kan er van het bordje af? Welke bekenden (of buurtgenoten) kunnen daarbij helpen?
  • Activatie Een persoonlijk actieplan helpt om de eerste stappen te zetten.
Doendenken is implementatiepartner én ambassadeur voor WeHelpen. WeHelpen is veel meer dan alleen een online platform waarin hulpvragers en vrijwillige hulpaanbieders samenkomen. Het is een beweging. WeHelpen bestaat vijf jaar! Meer dan 40.000 mensen en honderden organisaties maken gebruik van WeHelpen.nl én de prachtige interventies die ontwikkeld worden. Hierdoor zijn heel veel hulpacties verricht: klein, groot, kort, lang, bijzonder, gebruikelijk.

    Share.

    Comments are closed.